Reiki


“REIKI – A boldogság meghívásnak titkos módszere, minden betegség szellemi gyógyszere”. /Mikao Usui/

A Reiki egy csodálatos energiaátadási módszer, melynek segítségével harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, visszanyerhetjük és megtarthatjuk testi-lelki egyensúlyunkat.

Reiki mesteri tevékenységemet a MaTURE (Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület) keretein belül végzem. Egyesületünk célja, hogy a Reiki hiteles oktatókon keresztül, működőképes módon jusson el mindenkihez, akinek szüksége van rá.

A Reiki óriási előnye, hogy a mindennapi életben használatos, egyszerűen gyakorolható eszközt ad a tanfolyam elvégzése után. Éppen ezért találják meg magukat a Reikiben egyaránt azok, akik egy könnyen alkalmazható módszert keresnek egészségük karbantartására, és azok is, akik az életüket szeretnék megváltoztatni, minél teljesebb önismeretre szert tenni.

Mikao-Usui-reiki

A módszert Dr. Mikao Usuinak köszönheti a világ, aki 1865. augusztus 15-én született Japánban. Tanító volt, aki élete végéig (1926) kutatta a Reiki energia természetét, illetve finomította tanítási metódusait. Magyarországra az 1980-as évek végén érkezett a Reiki, követőinek köre azóta is folyamatosan bővül. Mi, a Shiki Ryoho irányzatban igyekszünk megbecsülni az Usui Mester által ránk hagyott örökséget, és azt változatlan formában átadni tanítványainknak. A Reiki hiteles történetét elolvashatod a MaTURE (Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület) honlapján, a következő linken:  Usui és a Reiki története

 A Reiki öt alapelve:

„Csak ma

ne mérgelődj.
ne aggodalmaskodj,
légy hálás,
tisztességesen végezd a munkád,
légy kedves az emberekhez!”

A hagyomány szerint a tudást 3 fokozatban kaphatja meg a tanítvány, a szintek egymásra épülnek. A továbblépés az adott tanítvány egyéni fejlődésén múlik, nem automatikus. Az első két szint a spirituális önfejlesztés szintje, a tanítvány elindul a tudatosság útján. Különböző önismereti élményekkel gazdagodik, elsajátítja a spirituális öngyógyítás művészetét. Majdan, később, mester tanítvány az lehet, akiben megnyilvánul a leendő mester, és az 1-2 szinteken bizonyította, hogy méltó képviselője a Reikinek. Megismeri a Reiki mélyebb filozófiáját, a tanítások szerint éli életét. A Mester-Tanár (3/B) szintre való beavatás után megtanulja a Reiki átadását, ill. felhatalmazást kap arra, hogy önállóan, tanfolyami keretek között megismertethesse másokkal is ezt a különleges szellemi utat. 

 

  • Tanfolyamok: hamarosan
  • Kezelések: minden héten hétfőtől-péntekig, előre egyeztetett időpontban.  Ha kezelést szeretnél, ill. kipróbálnád a Reikit, kérlek, keress elérhetőségeimen.

A Reiki téged is vár, hogy adjon egy plussz erőt életed kihívásaihoz, és közelebb kerülj önmagad megismeréséhez.

Amennyiben szeretnéd a Reikit egy kezelés formájában kipróbálni, vagy tanfolyamra jelentkezel, kérlek, keress telefonon (30-2356070) vagy emailen (katalin.havasi@gmail.com).