Vipassana meditációs tanfolyam

Megvilágosodni annyi, mint megszabadulni a pszichés szenvedéstől. Ehhez a meditációs technikához semmi másra nincs szükséged, mint, hogy napi 15 percet szánj a gyakorlásra. Idővel a meditációs idő hosszabbítható, és attól függően, hogy milyen céllal szeretnél megtanulni meditálni és mennyire vagy elszánt, akár ennek az időnek a többszörösére is fejlesztheted meditációs készségeidet.

Minél több meditáció, annál nagyobb rend a fejben, és béke a szívben. Sokan hiszik, hogy meditálni unalmas vagy monoton dolog, de ez valójában nem igaz. Meditálás közben folyamatosan dolgozol a felmerülő gondolataiddal és érzéseiddel, és megtanulod kisimítani az elmédben lakó érzelmi hullámokat.

A módszer rövid tanfolyam keretében megtanulható, és számtalan hasznos élettani hatása van. Segít lecsendesíteni az elme zaját, eszköz a tartós nyugalom megteremtésére, ill a tudatos jelenlét fejlesztésére. Különösen ajánlott szorongások enyhítésére, stresszoldásra, alvászavar-, ill. bármely „civilizációs betegség” önkezelésére.

A tanfolyam során megismerheted és gyakorolhatod az ülő-, és járómeditációs alapokat. Az alapkurzust gyakorló alkalmak is követik, illetve szeretettel látok olyan gyakorlókat, akik már ismerik a Vipassanat, de szükségük van a közös gyakorlásra ill. a technika csiszolására. A Vipassana fejleszti a fókusz fejlesztését, és eszközt ad arra, hogy a hétköznapi életben is képessé válj fejben és testben ugyanazon a helyen lenni. A következő alkalmakért kattints az eseménynaptára, vagy, ha nem találsz számodra kedvező tanfolyami időpontot, akkor is keress bátran emailen, és jelezd részvételi szándékodat egy később induló csoportba.

Díj: 20.000 Ft/nap

Jelentkezés: katalin.havasi@gmail.com